Spaans

Het Spaans (español of castellano) is een Romaanse taal en is na het Chinees de meest gesproken taal ter wereld. Voor 406 miljoen mensen is Spaans de moedertaal, en nog eens 180 miljoen mensen spreken het als tweede taal!

Spaans wordt in heel veel landen gesproken; de meeste sprekers wonen in Latijns- Amerika. Ook in de Verenigde Staten begint de taal een steeds grotere rol te spelen; 40 miljoen mensen spreken er Spaans!

Op onze school is Spaans voor havo en vwo in de tweede en derde klas een verplicht vak. Je volgt het vak drie uren per week. Op de mavo begin je in de eerste klas al met Spaans, 1 uur per week ter kennismaking. Daarna wordt het een keuzevak. Je leert het Spaans te verstaan, te spreken, te schrijven en te lezen. Dit gaat extra snel, omdat je zoveel mogelijk in de doeltaal les krijgt. ¡Qué bien! Ook leer je over de cultuur van Spanje en Latijns-Amerika. ¡Qué interesante!

Wanneer je Spaans in de bovenbouw als vak kiest, kun je op het Berlage Lyceum ook het Centraal Examen Spaans doen. Het is een echte wereldtaal waar je in je verdere (studie)carrière heel veel aan zult hebben!

¡Ven a estudiar español!