Kunst Beeldend

“Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal”
- A. Einstein

Het Berlage Lyceum heeft de kunstvakken hoog in het vaandel. Je begint allemaal je schoolcarrière met art & design twee uur per week in de onderbouw. Je kunt je schoolcarrière afronden met een eindexamen kunst beeldend.

Tijdens de lessen willen we behalve dat er schitterende werken gemaakt worden ook dat je kritisch leert kijken naar je eigen werk, het werk van je schoolgenoten en je omgeving. We willen je een creatieve basis voor de toekomst meegeven en je creatief denkvermogen verder te ontwikkelen.

Art & design
In de onderbouw krijg je als leerling veel verschillende soorten opdrachten, 2D en 3D. Naast de traditionele materialen gebruiken wij ook de iPad als medium. Behalve praktische opdrachten krijg je ook theorielessen waarin we beeldaspecten en kunstgeschiedenis behandelen. Je leert kritisch kijken naar je eigen werk, kunst is namelijk (bijna) nooit af. Soms zijn er projecten buiten de les en schoolgebouw. Een bezoek aan een museum staat natuurlijk ook in het programma. Alle lessen in de onderbouw zijn in het Engels.

Kunst Beeldend
Je kunt Kunst Beeldend kiezen als eindexamenvak op alle niveau’s, hier wordt er gewerkt vanuit thema's en is de uitvoering en invulling volledig aan de leerling. De onderwerpen zijn niet meer bindend, maar eerder sturend. Er zijn in de loop der jaren al diverse leerlingen van het Berlage Lyceum doorgestroomd naar gerenommeerde vervolgopleidingen.

Instagram
Volg het werk van onze leerlingen op onze Instagram.

Vwo6 Examenklas KUBv
Vwo1 - Fantasy Creature
Vwo5 - Word Art
Vwo 5 - Word Art
Havo 4 - Gips Sculptuur & Sokkel