Zit je in groep 8?

Volgend schooljaar maak je de overstap naar het voortgezet onderwijs. Een spannende periode breekt aan. Je gaat Open Dagen bezoeken en je wil natuurlijk een school kiezen die het beste bij jou past. Wat kun je van het Berlage Lyceum verwachten als je voor onze school kiest?

Het Berlage Lyceum biedt Tweetalig Onderwijs aan op de volgende niveaus: vmbo-t (dit noemen wij mavo), havo, havo/vwo en vwo. Dit betekent dat veel lessen in het Engels worden gegeven. Je leert dus fantastisch Engels spreken, lezen en schrijven. Sommige leerlingen denken dat ze al heel goed Engels moeten kunnen spreken als ze naar het Berlage Lyceum willen, maar dat is niet waar. Tweetalig onderwijs is voor iedereen toegankelijk! Wel moet je het leuk vinden om met het Engels bezig te zijn. Tegelijkertijd besteden we veel aandacht aan internationalisering en Unesco. Het Berlage Lyceum is een van de weinige Unesco-scholen in Nederland. Als je hier meer over wilt weten, klik dan hier

Wil je zeker weten of het Berlage Lyceum bij je past? Kom dan een Open Dag bezoeken! We hopen je enthousiast te maken voor Tweetalig Onderwijs (TTO). Op deze website vindt je heel veel informatie over onze school dus neem gerust een kijkje. 

Wanneer zijn de Open Dagen?
Er zijn twee Open Dagen:
- donderdag 19 januari 2017 van 17:00 - 21:00 uur
- zaterdag 21 januari 2017 van 10:00 - 13:00 uur

Open lesmiddagen:
- woensdag 1 februari 2017 van 14:30 - 16:30 uur
- woensdag 15 februari 2017 van 14:30 - 16:30 uur

Voorlichtingsavond uitsluitend voor ouders:
- woensdag 15 februari 2017 van 19:30 - 21:00 uur

Voor de open lesmiddag en de voorlichtingsavond voor ouders dient u zich in te schrijven. Een aantal dagen na de Open dagen worden inschrijving geopend. U kunt dat dan op onze site zien.

Hoeveel leerlingen kunnen wij plaatsen?

 

 

Aantal klassen     Leerlingen per klas      Totaal aantal leerlingen
TTO mavo3     24 72
TTO havo1     28 28
TTO havo/vwo       3     28 84
TTO vwo2     28 56


Gymnasium en havo/vwo-klassenWe krijgen met enige regelmaat vragen over het gymnasium en over havo/vwo-klassen. Vandaar wat extra informatie hierover.

Als je in klas 1 vwo instroomt, dan volg je verplicht het vak Classics. In jaar twee kun je, als je dit wilt én aan bepaalde eisen voldoet, verder gaan met het gymnasium. Voor de havo/vwo-klassen geldt dat aan het einde van het eerste jaar de beslissing valt of je naar 2 havo of 2 vwo wordt bevorderd. Dit hangt af van je cijfers. We kennen dus een eenjarige havo/vwo-klas.

Procedure