Aanmelden

Je gaat de komende tijd aan de slag met het opstellen van je voorkeurslijst. Als je jouw voorkeurslijst hebt ingevuld, kun je je, samen met je ouders, aanmelden op de school die je op nummer één hebt gezet. 

Wanneer?

Als je het Berlage Lyceum op nummer één hebt staan, kun je je aanmelden op onderstaande dagen en tijden:

maandag 5 t/m vrijdag 9 maart tussen 13.30 – 16.30 uur

maandag 12 t/m vrijdag 16 maart tussen 13.30 – 16.30 uur

Het aanmelden zelf duurt maar vijf minuutjes, maar als het druk is, kan het zijn dat je even moet wachten. 

Wat neem je mee?

  • Het aanmeldformulier van het Berlage Lyceum. Dit kun je hier invullen en daarna afdrukken. Misschien zijn er meer leerlingen van jouw basisschool die kiezen voor het Berlage Lyceum. Op je aanmeldformulier kun je dit aangeven en vragen of je bij ze in dezelfde klas geplaatst kunt worden. We kunnen niet beloven dat het lukt, maar we kunnen het wel proberen.
  • Je voorkeurslijst. Deze krijg je van je basisschool. Op de voorkeurslijst staan je ELK-nummer en je schooladvies.
  • Een kopie van een geldig legitimatiebewijs van jou en van je ouder(s).
  • Een van je ouders moet mee om een handtekening te zetten.

 

Wat neem je mee als je niet op een Amsterdamse basisschool zit?

Op de site van het OSVO kun je een voorkeurslijst vinden die bij jouw basisschooladvies past. Download deze, vul deze in en neem deze lijst mee.Het aanmeldformulier van het Berlage Lyceum. Dit kan je hier invullen en daarna afdrukken. Een document waar de naam van jouw basisschool op staat en jouw advies. Vraag ook je basisschool om een uitdraai uit hun leerlingvolgsysteem. Als je niet op een Nederlandse basisschool hebt gezeten, neem je jouw laatste rapporten mee en zo veel mogelijk documentatie waaruit jouw schoolniveau blijkt. Bij twijfel over wat je mee moet nemen, kun je het best contact opnemen met de afdelingsleider van klas 1- en 2-havo/vwo, mevrouw Hagenbeek (t.hagenbeek@berlagelyceum.eu) of de coördinator mavo, meneer Dammers (f.dammers@berlagelyceum.eu).Een kopie van een geldig legitimatiebewijs van jou en van je ouder(s).Een van je ouders moet mee om een handtekening te zetten.

Wat gaat er gebeuren nadat ik mij heb aangemeld?

Als de aanmeldperiode voorbij is, controleren alle middelbare scholen de gegevens van alle leerlingen. Pas na die controle vindt de matching plaats. De matching zal op donderdag 5 april 2018 gebeuren.

Hoe weet ik op welke school ik ben geplaatst?
Bij het invoeren vragen we jou en je ouders om een aantal gegevens, waaronder een e-mailadres. Op dit e-mailadres ontvang je tijdig een bericht waarmee er toegang tot MEPS is. Als jij of je ouders geen e-mailadres hebben, dan kan er helaas geen toegang tot MEPS worden gegeven. Op 5 april kun je met de gegevens die je via de mail hebt ontvangen, inloggen op MEPS en zien op welke school je bent geplaatst. 

Wat gebeurt er verder als ik een plek op het Berlage Lyceum heb?
Als je op het Berlage Lyceum bent geplaatst, krijg je nog diezelfde week van ons, via de post, een officiële plaatsingsbrief. In deze brief nodigen we je uit voor de kennismakingsmiddag op dinsdag 26 juni 2018 van 14.00 – 16.00 uur. Je maakt op deze dag kennis met je mentor en je nieuwe klas. 

Meer informatie
Leerlingen en ouders met vragen over de toelating en aanmelding op het Berlage Lyceum kunnen contact opnemen met de coördinator Mavo of de afdelingsleider van klas 1- en 2-havo/vwo.
Floris Dammers, coördinator mavo: f.dammers@berlagelyceum.eu
Tieske-Anne Hagenbeek, afdelingsleider klas 1- en 2-havo/vwo: t.hagenbeek@berlagelyceum.eu