Hoi! 
Wij zijn de leerlingenraad, een hele gezellige groep leerlingen vanuit alle jaarlagen. Wel van  ons gehoord maar geen idee wat wij nou eigenlijk doen?

Wat doen wij?
Wij zijn ten eerste eigenlijk een aanspreekpunt voor alle leerlingen, heb je tips over hoe we van het Berlage Lyceum een (nog) leukere school kunnen maken? Of heb je misschien klachten en weet je niet zo goed waar je heen moet? Laat  het ons weten! Wij zijn heel geïnteresseerd in alle ideeën en willen er graag voor zorgen dat iedereen zich prettig op school voelt. Daarnaast helpen wij met het organiseren van evenementen op het Berlage, wij organiseren de schoolfeesten helemaal zelf, en de thema-activiteiten zoals de rozenverkoop voor Valentijnsdag, liggen ook in onze handen!

De leerlingenraad is een plek waar jij jouw ideeën over school kan verwezenlijken. Je kan helpen om de school nog beter en/of leuker  te maken. Als je houdt van verantwoordelijkheid en lol, doe dan mee aan de leerlingenraad!

Hoe kom je in de leerlingenraad?
Om in de leerlingenraad te komen stuur je een motivatiebrief naar leerlingenraad@berlagelyceum.eu met daarin:

  • waarom je in de leerlingenraad wil;
  • wat jouw bijdrage aan de leerlingenraad zal zijn.

Vervolgens zal je worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, en op basis daarvan zullen wij beslissen of je het serieus genoeg neemt om in de leerlingenraad te komen.

Wat zal er van je worden verwacht?
Verwacht dat je ongeveer één uurtje  per drie weken een vergadering moet bijwonen, en dat er ook wel van je verwacht wordt te helpen met vanalles. Denk hierbij aan posters ontwerpen, mailtjes schrijven, helpen met het verkopen van de rozen en bijvoorbeeld decoratie kopen voor schoolfeesten. Dit zijn een paar voorbeelden. 
Alles wat wij doen is eigenlijk sowieso heel leuk om te doen en je leert ook om bijvoorbeeld goede mails te schrijven maar ook om contacten te leggen met bijvoorbeeld verhuurders van zalen etc. Heel leerzaam dus, maar de leerlingenraad  is bovenal gezellig! Als we eenmaal een groot project zoals  een schoolfeest of de rozenverkoop hebben afgerond, vieren we dit vaak  door samen pizza te bestellen, ergens wat te gaan drinken of wat te eten. 
De leerlingenraad vergadert om de drie weken. Wanneer het een drukke periode is kan het zo zijn dat de leerlingenraad eens in de twee weken vergadert.

Wie zijn wij?
Dit zijn de leden van het schooljaar 2017/2018:

Wahad Yousuf V4, Voorzitter
Nadine Elmorsi V5, Vice-voorzitter
Marthe Wittkamp V6, Penningmeester
Kayla Silvestre van Wanrooij V5, Social Media
Judith Thombe V4, Social Media
Roos Wijker Thio V4, Foodgroup
Tim Klei V3, Penningmeester in opleiding
Angela Hanna V6
Marleen Abbestee V5
Leanne Janssen H5
Joris Pel H4
Isis de Rouw V4
Nathalie van Hameren H3