Examentrainingen
Het Berlage Lyceum biedt gelegenheid tot het volgen van examentrainingen. De trainingen vinden een aantal weken voor de start van de eindexamens plaats. Onder leiding van onze eigen docenten zullen examens worden gemaakt, besproken en geanalyseerd. Daarnaast zal het Berlage ook externe examentraining aanbieden.

Op het Berlage Lyceum wordt de huiswerkbegeleiding verzorgd door Lyceo. Lyceo biedt verschillende vormen van begeleiding aan: huiswerkbegeleiding, huiswerkklas en bijlessen.

Huiswerkbegeleiding
Heeft uw kind extra ondersteuning bij het plannen van het huiswerk of wat extra uitleg bij sommige vakken nodig? Huiswerkbegeleiding van Lyceo is dan de ideale ondersteuning. De huiswerkbegeleiders van Lyceo helpen uw kind met plannen, beantwoorden vragen over de stof en controleren of uw kind het leerwerk goed kent. Doordat er gewerkt wordt aan de studievaardigheden, weten leerlingen gaandeweg steeds beter hoe ze hun huis- en leerwerk het best aan kunnen pakken. Elke leerling is uniek en daarom wordt er een persoonlijk plan van aanpak gemaakt. De begeleiding wordt afgestemd op de persoonlijke behoeftes van uw zoon of dochter, zodat hij of zij zich optimaal kan ontwikkelen. Ouders worden op de hoogte gehouden van de voortgang en tussentijds wordt samen geevalueerd hoe het gaat.
Tarieven huiswerkbegeleiding schooljaar 2018/2019:

Bijles
Als uw zoon of dochter veel moeite heeft met een bepaald vak, dan is bijles geschikt. Tijdens de bijles krijgt de leerling individuele begeleiding van een bijlesbegeleider met veel kennis over het vak. De bijles bestaat uit een uur één-op-één begeleiding zodat de leerling de volle aandacht krijgt. Aan het eind van de bijles schrijft de begeleider een logboek zodat u kunt teruglezen hoe het gegaan is.

Huiswerkklas
De huiswerkklas is er voor leerlingen die graag direct na schooltijd in een rustig lokaal hun huiswerk en leerwerk willen doen. Er is een begeleider die in de gaten houdt of iedereen goed aan het werk is. Ook voor korte inhoudelijke vragen kun je bij deze begeleider terecht. De groepen zijn een stuk groter dan bij de huiswerkbegeleiding, dus bij de huiswerkklas is minder tijd voor persoonlijke aandacht. Waar je tijdens de huiswerkbegeleiding veel geholpen wordt door de begeleiders, ben je in de huiswerkklas zelfstandig aan het werk. Ideaal dus voor leerlingen die goed zelfstandig kunnen werken en graag hun huiswerk rustig op school en onder toezicht willen maken.

Meer informatie of aanmelden?
Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding of om uw zoon of dochter aan te melden kunt u terecht bij Lotte Smeenk (lotte.smeenk@lyceo.nl). Aanmelden kan ook via de website van Lyceo. Wanneer u besluit uw kind aan te melden bij Lyceo, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Aan de hand van dit gesprek stellen we een persoonlijk plan van aanpak op. Een aantal keer per jaar is er een persoonlijk evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan bij. Het spreekt voor zich dat u tussentijds altijd terecht kunt. 

Contact
Lyceo.nl | info@lyceo.nl | 071-790 0040