Begeleiding op het Berlage

In samenwerking met Lyceo biedt het Berlage Lyceum de mogelijkheid aan om op school huiswerkbegeleiding en bijles te volgen. Door de begeleiding van Lyceo kunnen we leerlingen ook na schooltijd blijven ondersteunen met de lesstof. Lyceo heeft nauw contact met alle mentoren en docenten op het Berlage, begeleiders zijn daarom altijd goed op de hoogte van de situatie van elke leerling.

Huiswerkbegeleiding

Vindt uw kind het thuis lastig om zelfstandig aan de slag te gaan? Of heeft uw zoon of dochter moeite met het plannen van het huiswerk? Huiswerkbegeleiding van Lyceo kan hierbij helpen. Uw kind volgt de huiswerkbegeleiding gewoon op het Berlage Lyceum. Samen met Tilburg University heeft Lyceo de Lyceo Leren Leren© -methode ontwikkeld voor het verbeteren en aanleren van studievaardigheden. De begeleiding wordt verzorgd door zorgvuldig geselecteerde begeleiders die dicht bij de belevingswereld van leerlingen staan en hen daardoor goed kunnen inspireren en motiveren. Doordat er gewerkt wordt aan de studievaardigheden, weten leerlingen gaandeweg steeds beter hoe ze hun huis- en leerwerk het best aan kunnen pakken. Elke leerling is uniek en daarom wordt er een persoonlijk plan van aanpak gemaakt. De begeleiding wordt afgestemd op de persoonlijke behoeftes van uw zoon of dochter, zodat hij of zij zich optimaal kan ontwikkelen. Ouders worden op de hoogte gehouden van de voortgang en tussentijds wordt samen geëvalueerd hoe het gaat. Klik hier voor meer informatie.

Bijles

Kan uw zoon of dochter een extra steuntje in de rug gebruiken bij dat ene lastige vak? Lyceo biedt één-op-één bijles aan voor het vak waar de leerling net iets meer moeite mee heeft! Een ervaren persoonlijke begeleider van Lyceo gaat met uw kind aan de slag om achterstanden in te halen. Helemaal in zijn of haar eigen tempo. Voordat u het weet, is uw zoon of dochter weer helemaal bij met de rest van de klas. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie of aanmelden?

Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles of om uw zoon of dochter aan te melden kunt u terecht bij Anne-Lotte Hartog. Aanmelden kan ook via de website. Wanneer u besluit uw kind aan te melden bij Lyceo, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Aan de hand van dit gesprek stellen we een persoonlijk plan van aanpak op. Een aantal keer per jaar is er een persoonlijk evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan bij. Het spreekt voor zich dat u tussentijds altijd terecht kunt.
Contact met Lyceo : Lyceo.nl | info@lyceo.nl | 071-790 0040