Begeleiding op het Berlage

Extra examentraining op school
Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een extra examentraining te volgen. Wij zijn daarom, net als voorgaande jaren, een samenwerking aangegaan met Lyceo. Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen plaatsvinden bij ons op school en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief. 

Direct inschrijven
Inschrijven voor één of meerdere examentrainingen kan via www.lyceo.nl/berlagelyceum. Wij raden u van harte aan om niet te lang te wachten met inschrijven zodat u verzekerd bent van een plek.

Meer weten?
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071-79 000 40 of kijk op www.lyceo.nl.

Huiswerkbegeleiding
Heeft uw kind extra ondersteuning bij het plannen van het huiswerk of wat extra uitleg bij sommige vakken nodig? Huiswerkbegeleiding van Lyceo is dan de ideale ondersteuning. De huiswerkbegeleiders van Lyceo helpen je kind met plannen, beantwoorden vragen over de stof en controleren of je kind het leerwerk goed kent. Doordat er gewerkt wordt aan de studievaardigheden, weten leerlingen gaandeweg steeds beter hoe ze hun huis- en leerwerk het best aan kunnen pakken. Elke leerling is uniek en daarom wordt er een persoonlijk plan van aanpak gemaakt. De begeleiding wordt afgestemd op de persoonlijke behoeftes van jouw zoon of dochter, zodat hij of zij zich optimaal kan ontwikkelen. Ouders worden op de hoogte gehouden van de voortgang en tussentijds wordt samen geëvalueerd hoe het gaat.

Bijles
Als uw zoon of dochter veel moeite heeft met een bepaald vak, dan is bijles geschikt. Tijdens de bijles krijgt de leerling individuele begeleiding van een bijlesbegeleider met veel kennis over het vak. De bijles bestaat uit een uur één-op-één begeleiding zodat de leerling de volle aandacht krijgt. Aan het eind van de bijles schrijft de begeleider een logboek zodat je kunt teruglezen hoe het gegaan is.

Huiswerkklas
De huiswerkklas is er voor leerlingen die graag direct na schooltijd in een rustig lokaal hun huiswerk en leerwerk willen doen. Er is een begeleider die in de gaten houdt of iedereen goed aan het werk is. Ook voor korte inhoudelijke vragen kun je bij deze begeleider terecht. Waar je tijdens de huiswerkbegeleiding één-op-één geholpen wordt door de begeleiders, ben je in de huiswerkklas zelfstandig aan het werk. Ideaal dus voor leerlingen die goed zelfstandig kunnen werken en graag hun huiswerk rustig op school en onder toezicht willen maken.

Meer informatie of aanmelden?
Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding of om uw zoon of dochter aan te melden kunt u terecht bij Lotte Smeenk (lotte.smeenk@lyceo.nl). Aanmelden kan ook via de website van Lyceo. Wanneer u besluit uw kind aan te melden bij Lyceo, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Aan de hand van dit gesprek stellen we een persoonlijk plan van aanpak op. Een aantal keer per jaar is er een persoonlijk evaluatiemoment en stellen we, indien nodig, het plan bij. Het spreekt voor zich dat u tussentijds altijd terecht kunt.
Contact met Lyceo : Lyceo.nl | info@lyceo.nl | 071-790 0040