mavo

De mavo is met ongeveer 250 leerlingen een overzichtelijke afdeling binnen het Berlage Lyceum. Net zoals op het vwo en de havo word je op de mavo niet alleen voor je gewone mavo-diploma opgeleid, maar ook voor een extra diploma Engels: Anglia Engels. Hiermee vergroot je je carrièremogelijkheden en is er een betere aansluiting op het internationaal georiënteerde mbo.

 

 

 

 

 

Op de mavo word je ook voorbereid op het mbo door de projecten, die twee keer per jaar worden aangeboden, in alle leerjaren. De projecten worden gegeven in het Engels en hebben een doorlopende leerlijn. Door de doorlopende leerlijn kun je goed voorbereid een sector kiezen aan het einde van het tweede leerjaar. Ook de lessen LOB (loopbaanorientatie)  helpen je een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding. Je kunt dus doostromen naar het mbo, maar ook naar de havo.   

 

Naast de projecten zijn er natuurlijk ook gewone lessen. De vakken beeldende vorming, English fluency en LO worden in het Engels aangeboden.

 

Op de mavo krijg je Spaans aangeboden. Naast Engels kan je dus kiezen voor een tweede moderne vreemde taal. Met een mavo-diploma ligt er een wereld voor je open.