Zit je in groep 8?

Het is bijna zover. Straks maak je de overstap naar het voortgezet onderwijs. Een spannende periode breekt aan. Natuurlijk wil je de school kiezen die het beste bij je past! Daarom vertellen we je graag meer over ons Berlage.

Internationaal
Wij zien dat de wereld steeds internationaler wordt. Dus passen wij ons onderwijs daarop aan, zodat je later met mensen over de hele wereld kunt leven en werken. Daarom worden veel lessen in het Engels gegeven. Dat noemen we tweetalig onderwijs (TTO). Zo leer je de taal op een makkelijke manier erg snel en erg goed! 

Wereldniveau
Ook zijn we een UNESCO-school: we vinden het belangrijk om samen te werken aan een betere wereld. Om verder te kijken dan onze Nederlandse neus lang is. Dit betekent dat we veel projecten doen die te maken hebben met verschillende culturen, vrede, duurzaamheid en mensenrechten. Dat gaat tenminste ergens over, toch?

Difficult?
Moet je Engels al extra goed zijn als je naar het Berlage wilt? Nee, dat hoeft niet. Iedereen mag en kan het TTO volgen! Wat we vragen is dat je het leuk vindt om veel met de Engelse taal bezig te zijn en dat je in het begin wat extra tijd steekt in je huiswerk. 

Kennismaken
Ben je nieuwsgierig naar de rest van de wereld? Hou je wel van een uitdaging? Lijkt het je leuk om supergoed Engels te leren? Lijkt het je wat om in het buitenland te studeren of te werken later? Kom dan zeker langs op een van de open dagen! Dan hoor je meer over TTO en kun je kennismaken met de sfeer van de school.

Visie
Het hoger en middelbaar beroepsonderwijs in Nederland krijgt een steeds internationaler karakter. We bieden dan ook tweetalig onderwijs aan op alle niveaus: vmbo-T (dit noemen wij mavo), havo, vwo en gymnasium. Speciale voorkennis van het Engels is niet vereist; elke leerling die groep 8 met goed gevolg heeft afgerond kan TTO volgen. Ook zien we het als onze taak om de leerlingen op te leiden tot wereldburgers die een actieve bijdrage kunnen leveren aan globale thema’s zoals vrede en duurzaamheid. 
Maatschappelijke verantwoordelijkheid, gemeenschapsbesef en interesse in de meerwaarde van intercultureel leren, spelen dan ook een steeds terugkerende rol in de projecten die we draaien en ontwikkelen. Met het TTO en onze internationale outlook brengen we onze visie, elke leerling zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn of haar plaats binnen de samenleving, dagelijks in de praktijk.