Zit je in groep 8?

Het is bijna zover. Straks maak je de overstap naar het voortgezet onderwijs. Een spannende periode breekt aan. Natuurlijk wil je de school kiezen die het beste bij je past! Daarom vertellen we je graag meer over ons Berlage.

Internationaal
We bereiden je voor op een toekomst in een internationale wereld. Dus passen wij ons onderwijs daarop aan, zodat je later met mensen over de hele wereld kunt leven en werken. Daarom worden veel lessen in het Engels gegeven. Dat noemen we tweetalig onderwijs (TTO). Zo leer je de taal op een makkelijke manier erg snel en erg goed! 

Wereldniveau
Ook zijn we een UNESCO-school: we vinden het belangrijk om samen te werken aan een betere wereld. Om verder te kijken dan onze Nederlandse neus lang is. Dit betekent dat we veel projecten doen die te maken hebben met verschillende culturen, vrede, duurzaamheid en mensenrechten. Dat gaat tenminste ergens over, toch?

Difficult?
Moet je Engels al extra goed zijn als je naar het Berlage wilt? Nee, dat hoeft niet. Iedereen mag en kan het TTO volgen! Wat we vragen is dat je het leuk vindt om veel met de Engelse taal bezig te zijn en dat je in het begin wat extra tijd steekt in je huiswerk. 

Kennismaken
Kijk hier de naar de Open Dag met Klaas van Kruistum hier kun je de hele dag terugkijken. Ook kun je online wat lessen volgen zoals:

Lees hier ook het Berlage Magazine speciaal voor 8ste groepers vol foto's en verhalen.