Zit je in groep 8?

Volgend schooljaar maak je de overstap naar het voortgezet onderwijs. Een spannende periode breekt aan. Je gaat open dagen bezoeken en je wil natuurlijk een school kiezen die het beste bij jou past. Als je voor onze school kiest, wat kun je dan van het Berlage Lyceum verwachten?

Het Berlage Lyceum biedt tweetalig onderwijs (TTO) aan op de volgende niveaus: vmbo-t (dit noemen wij mavo), havo, havo/vwo, vwo en gymnasium. Dit betekent dat veel lessen in het Engels worden gegeven. Je leert fantastisch Engels spreken, lezen en schrijven. Sommige leerlingen denken dat ze al heel goed Engels moeten kunnen spreken als ze naar het Berlage Lyceum willen, maar dat is niet waar. TTO-onderwijs is voor iedereen toegankelijk. Wel moet je het leuk vinden om met de Engelse taal bezig te zijn en je moet bereid zijn om, met name in de eerste periode, wat extra tijd in schoolwerk te willen investeren. Tegelijkertijd besteden we veel aandacht aan internationalisering en UNESCO. Het Berlage Lyceum is een van de weinige UNESCO-scholen in Nederland.

Wil je zeker weten of het Berlage Lyceum bij je past? Kom dan een open dag bij ons bezoeken. We hopen je enthousiast te maken voor het tweetalig onderwijs. Op deze website vind je veel informatie over onze school, dus neem gerust een kijkje.