Waarom het Berlage?

We leiden leerlingen op tot wereldburgers die voorbereid zijn op de samenleving van de toekomst. Met het tweetalig onderwijs en de nadruk op internationalisering sluit het tweetalig onderwijs van het Berlage Lyceum perfect aan op UNESCO- doelstellingen.

Diploma Engels
Al onze leerlingen gaan aan het eind van hun schoolcarrière naast hun reguliere diploma ook op voor een internationaal erkend certificaat Engels (MAVO Anglia, HAVO Cambridge Advanced English en VWO International Baccalaureate in English Language and Literature).

Sfeer
Op Het Berlage Lyceum word je goed voorbereid op je rol binnen de samenleving. Binnen Nederland, binnen Europa en elders in de wereld. Dat betekent dat respect voor elkaars verhaal en zorg voor de ander en voor onze planeet veel terugkomen in de lesstof. Dat merk je ook aan hoe we met elkaar omgaan. Al met al zijn we een echte Amsterdamse school; midden in zuid, informeel, open-minded en aldoor in beweging.

What makes Berlage Lyceum special?
Berlage Lyceum offers a broad educational programme with English as a key subject. The curriculum is very international in outlook. In addition the school is one of the 26 UNESCO schools in the Netherlands. Being a UNESCO school we pay a lot of attention to international citizenship, intercultural learning, peace and human rights and sustainable development.