Best of Berlage

Les in Koninklijk Theater Carré

Een droom is uitgekomen: op 15 maart hadden al onze brugklassen les in theater Carré. Het theater had die dag speciaal de deuren opengezet om lessen te kunnen verzorgen aan een grote groep op 1 ½ meter afstand.

Excursie Mauritshuis en Escher museum

Leerlingen uit 5 en 6 vwo die het vak Kunst als examenvak hebben gekozen hebben in Den Haag het Mauritshuis en het Escher museum bezocht. Bekijk hier het verslag van Mira Evrengün en het verslag van Sam McKendy uit 5 vwo.

 

Yincana

4 vwo maakte een praktische opdracht voor Spaans, de Yincana. De leerlingen moesten een aantal activiteiten in het Spaans uitvoeren op het Marie Heinekenplein, de Spaanse winkel Pacomer, de Spaanssprekende visboer op de Albert Heijn, etc. De Yincana eindigde bij het beeld van André Hazes. 

Tijdens de Dutch Technology Week hebben leerlingen de film ‘Hidden Figures’ bezocht, met aansluitend een paneldiscussie met twee vrouwen uit de top van de technische sector.

Bekijk hier de blogpost

Eindexamenwerk kunst beeldend

Viktorija, 5 havo

Titel: "Currents" 

Olga Pet 6 vwo

Titel: Tabula rasa (john Locke)
De mens als onbeschreven blad
Mixed media en performance
Maart 2019

I am generation Z

In het Stadsarchief Amsterdam was tot en met 21 april 2019 de tentoonstelling 'I am Gen Z' te zien. 

66 mavo 3 leerlingen van het Berlage Lyceum die behoren tot generatie Z hebben bedacht wat er van hun generatie in het stadsarchief bewaard zou moeten blijven. Tijdens kunstlessen op school hebben zij een Top 40 samengesteld van voor hen belangrijke ideeën, voorkeuren en voorwerpen. Onder leiding van bekende Amsterdamse kunstenaars hebben zij de Top 40 verwerkt tot veertig affiches. 

 

Vlog in de Volkskrant over de tentoonstelling:

https://www.volkskrant.nl/video/kanalen/de-gids~c477/series/v-vlogs-van-lisa-koetsenruijter~s1214/v-vlog-zo-wil-generatie-z-herinnerd-worden~p72385

Berlage's Got Talent

Met een bomvolle zaal vindt jaarlijks het Berlage's Got Talent plaats. BGT is al lang geen simpele show meer, laat staan een voorspelbare schoolvoorstelling met eentonige acts. In BGT zie je performers, rappers, zangers en zangeressen van hoog niveau. In BGT hoor je prachtige zelfgeschreven nummers en te gekke covers. 

Ieder jaar wordt de beste artiest gekozen. Er is een juryprijs en een publieksprijs. Ook de crew bestaat uit enthousiaste leerlingen. Decorateurs, opbouwers, ontwerpers en presentatoren zorgen er ieder jaar weer voor dat de show een succes wordt. Dankzij hen wordt BGT ieder jaar professioneler.

Volg ons op instagram!

Berlage Lyceum
Berlage Beeldend
Unesco Berlage

Pluslessen

In jaar 1 krijgen alle brugklassers een uur extra ondersteuning danwel verrijking aangeboden. De klassen worden op dat uur ingedeeld naargelang de ondersteuningsbehoefte. Leerlingen gaan aan de slag met extra rekenen, begrijpend lezen of worden geholpen met Engels. De leerlingen die iets extra's aankunnen worden op een andere manier uitgedaagd. Denk bijvoorbeeld aan schaken, een workshop journalistieke vaardigheden, dans, golf, bootcamp of kickboksen.

Art of the month

 

Het Berlage Lyceum heeft de kunstvakken hoog in het vaandel.

Je begint je schoolcarrière met art & design twee uur per week in de onderbouw. Je kunt je schoolcarrière afronden met een eindexamen kunst beeldend.

Kijk voor meer informatie bij vakken.

Phileas Fogg voorstelling

Ieder jaar ervaar je als brugklasser hoe het is om kind te zijn in de Victoriaanse tijd. Onder leiding van professionele acteurs van The Phileas Fogg Theatre Company maken leerlingen een literaire en historische reis naar het Engeland in de tijd van koningin Victoria. Na een korte en grappige introductie door professionele acteurs veranderen de leerlingen in ‘Little Victorians’. Ouders worden altijd uitgenodigd om te komen kijken naar de voorstelling.

Muziek maken in B09

Schoolfeesten

Kantine en aula

In de kantine wordt gezond eten aangeboden. Met ons aanbod hebben wij de zilveren schaal behaald. Lees meer over de gezonde kantine.